Grootkeuken

 

 

Een leerling kan na de opleiding Grootkeuken als uitvoerend kok aan de slag in de keuken van instellingen, bedrijven, vakantie- en seminariecentra, zelfbedieningsrestaurants en industriële kookfabrieken. Met oog voor lekker en gezond koken leren leerlingen in team menugerechten bereiden. Het gebruik van moderne kooktechnieken, het bewaren en verdelen van eindproducten met oog voor voedselveiligheid is hen ook niet vreemd.
Dit alles kunnen ze eigen maken binnen de praktijklessen op school, maar ook tijdens stages in grootkeukens van bedrijven en instellingen uit de profit- en non-profitsector.

De leerlingen van het 5de jaar worden een eerste maal ondergedompeld in ‘het echte leven’ tijdens een kennismakingsstage van 4 weken.
Al het geleerde van op school kan omgezet worden op de werkvloer van een bedrijfskeuken.

In het 6de jaar krijgen de leerlingen de kans een verdiepingsstage te volgen van 4 weken. Hun kennen en kunnen worden dan getest in een verzorgingsinstelling. Omdat een kok niet alleen moet kunnen koken, zullen onze leerlingen zich zowel tijdens de les als tijdens hun stageperiodes verdiepen in kennis van apparatuur, kostprijsberekening, voedings- en dieetleer en organiseren.

In een 7de specialisatiejaar staan de competenties van een leidinggevende kok in een catering op kop. Productgericht werken, planmatige organisatie, communicatie en ondernemersvaardigheden zijn belangrijke sleutelwoorden binnen dit jaar.

Bekijk hier de lessentabellen van Grootkeuken.